Ali Çakar
Balık tüketimi ve omega-3 yağ asitleri
Bora Okdan
Balık avlanma saatleri
Aytuğ Kısaç
Deniz kestanesi yenilir mi, Nasıl?
Barbaros Bozkır
Dip balıkları ve ağır metal
Barbaros Ünlü
Restoranlarda pişirilen balıklarda zeytinyağı kullanımı
Cenk Aydın
Dondurulmuş balık nasıl çözdürülmeli
Çağla Doğan
Balıkların saklanma koşulları
Erdal Güray
Balık çiftliklerinin çevreye etkileri
Hale Yamaner
Çocuklara hangi balıkları yedirmeli
Mehmet Gençler
Tütsü balık ev ortamında yapılabilir mi?
Meral Çimen
Balığın temizlenmesi
Ozan Kurgen
Kültür ve deniz balığı farkları
Özge Bilgin
Balık ve süt ürünlerinin birlikte tüketilmesi
Remzi Seyfioğlu
Çiroz hangi balıklardan yapılabilir
Ruhat Kılıç
Kültür balıkları üretimi
Suat Yeşiltepe
Toprak havuzda yetiştirilen balığın özelliği
Şahin Ünal
Kalamar pişirmenin püf noktaları
Tufan Güldaş
Palamut balığı için en ideal pişirme şekli
Toprak havuzun özelliği nedir? Toprak havuzda yetişen balıklar neden daha pahalı?
Bazı restoranlarda kalamar bütün olarak, içi de temizlenmeden ızgara yapılıp getiriliyor. Sanki terbiye edilmiş veya bir işlemden geçmiş gibi son derece lezzetli ve yumuşak oluyor. Bu pişirmede bir püf noktası mı var, yoksa terbiye mi ediliyor?
Palamut balığı için en ideal pişirme şekli nedir? Bunu öğrenmek istiyorum.
Sorun Cevaplayalım
Balık ve kültür balıkçılığı hakkında her tür sorunuzu kendiniz çekip bize yollayabilirsiniz.
Soru videonuzu ve cevabını, hem web sitemizde hem de YouTube'ta yayınlayalım
Biliyoruz ki omega 3 insan sağlığına çok yararlı ve bunu bir şekilde almak gerekiyor. Bunun da en çok balık ve balık ürünlerinde olduğunu biliyoruz. Ülkemizde tüketilen balıklarda omega 3 değeri ne kadar yükseklikte ve insana ne kadar faydalı?
Dip balığı olduğu için granyözün çocuklar için zararlı olduğu söyleniyor. Bu konu doğru mudur, değil midir? Bunu merak etmiştim.
Satın aldığımız bir balığı uzun süre tüketmeyeceksek eğer; temizleyip mi saklamalı, yoksa temizlemeden mi saklamalıyız?
Tütsü balık ev ortamında yapılabilir mi? Hangi balıklardan ve nasıl yapılır?
Balıkla birlikte peynir, yoğurt gibi süt ürünlerinin tüketilmemesine dair bir söylenti ver. Doğru mu, değil mi?
Bizler amatör olarak sabahın dördünde kalkıp balığa gidiyoruz. Ama benim tuttuğum istatistiğe göre saat 10 dan sonra tuttuğumuz balık daha çok oluyor. Arkadaşlara da bunu bir türlü inandıramadım ben. Gerçekten sabah suyu diye bir şey var mı? Neden saat 10' dan, saat 18' e kadar daha çok balık yakalıyoruz?
Restoranlarda pişen balıklar evde yaptıklarımıza göre daha lezzetli oluyor. Bunun nedenlerinden birinin pişerken balıkların üzerine ısıtılmış, hafif yanma noktasına gelmiş zeytinyağı sürüldüğünü duydum. Aslı var mıdır? Bunu öğrenmek istiyorum.
Balık çiftliklerini kaldırdıktan sonra balık ve yem atıklarını denizin dibinden temizliyor musunuz, yoksa doğal akışına mı bırakıyorsunuz?
Balığı temizlerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Çiroz hangi balıklardan ve nasıl yapılır? Kültür balıklarından çiroz yapılabilir mi?
Deniz kestanesinin de yendiğini duydum. Bu doğru mu? Nasıl ve neresi yenmeli?
Dondurulmuş bir balığı en sağlıklı olarak ne şekilde çözdürebiliriz? Çözülmüş bir balık tekrar dondurulur mu, sağlıklı mıdır?
Bir buçuk yaşında bir kızım var, kızıma hangi balığı yedirmemi tavsiye edersiniz?
Bildiğiniz gibi kültür balığı ve deniz balığı diye iki kategori olmuş günümüzde. Merak ettiğim konu şu: Birbirleri açısından vitamin, protein ve mineral açısından bir fark var mı? Ya da besleyicilik açısından bir fark var mı? Merak ediyorum
Levrek, çupra gibi kültür balıkları nerede ve nasıl çoğaltılıp, üretiliyor?
Balık Hakkında
Hakkımızda
Raporlar
Sorun Cevaplayalım
Balık Çeşitleri
Balık Yemekleri
İZMİR SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRCİLERİ VE ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
KARACAOĞLAN MAHALLESİ, 6166 SOKAK NO:30 KAT:2 DAİRE:202 IŞIKKENT –İZMİR
TEL.: 232- 472 25 20 / FAKS: 232- 472 25 19 / E-MAİL: info@isub.org.tr