Ali Çakar

Balık tüketimi ve omega-3 yağ asitleri

Bora Okdan

Balık avlanma saatleri

Aytuğ Kısaç

Deniz kestanesi yenilir mi, Nasıl?

Barbaros Bozkır

Dip balıkları ve ağır metal

Barbaros Ünlü

Restoranlarda pişirilen balıklarda zeytinyağı kullanımı

Cenk Aydın

Dondurulmuş balık nasıl çözdürülmeli

Çağla Doğan

Balıkların saklanma koşulları

Erdal Güray

Balık çiftliklerinin çevreye etkileri

Hale Yamaner

Çocuklara hangi balıkları yedirmeli

Mehmet Gençler

Tütsü balık ev ortamında yapılabilir mi?

Meral Çimen

Balığın temizlenmesi

Ozan Kurgen

Kültür ve deniz balığı farkları

Özge Bilgin

Balık ve süt ürünlerinin birlikte tüketilmesi

Remzi Seyfioğlu

Çiroz hangi balıklardan yapılabilir

Ruhat Kılıç

Kültür balıkları üretimi

Suat Yeşiltepe

Toprak havuzda yetiştirilen  balığın özelliği

Şahin Ünal

Kalamar pişirmenin püf noktaları

Tufan Güldaş

Palamut balığı için en ideal pişirme şekli

Toprak havuzun özelliği nedir? Toprak havuzda yetişen balıklar neden daha pahalı?

Bazı restoranlarda kalamar bütün olarak, içi de temizlenmeden ızgara yapılıp getiriliyor. Sanki terbiye edilmiş veya bir işlemden geçmiş gibi son derece lezzetli ve yumuşak oluyor. Bu pişirmede bir püf noktası mı var, yoksa terbiye mi ediliyor?

Palamut balığı için en ideal pişirme şekli nedir? Bunu öğrenmek istiyorum.

 

Sorun Cevaplayalım

Balık ve kültür balıkçılığı hakkında her tür sorunuzu kendiniz çekip bize yollayabilirsiniz.

Soru videonuzu ve cevabını, hem web sitemizde hem de YouTube'ta yayınlayalım

Biliyoruz ki omega 3 insan sağlığına çok yararlı ve bunu bir şekilde almak gerekiyor. Bunun da en çok balık ve balık ürünlerinde olduğunu biliyoruz. Ülkemizde tüketilen balıklarda omega 3 değeri ne kadar yükseklikte ve insana ne kadar faydalı?

Dip balığı olduğu için granyözün çocuklar için zararlı olduğu söyleniyor. Bu konu doğru mudur, değil midir? Bunu merak etmiştim.

Satın aldığımız bir balığı uzun süre tüketmeyeceksek eğer; temizleyip mi saklamalı, yoksa temizlemeden mi saklamalıyız?

Tütsü balık ev ortamında yapılabilir mi?  Hangi balıklardan ve nasıl yapılır?

Balıkla birlikte peynir, yoğurt gibi süt ürünlerinin tüketilmemesine dair bir söylenti ver. Doğru mu, değil mi?

Bizler amatör olarak sabahın dördünde kalkıp balığa gidiyoruz. Ama benim tuttuğum istatistiğe göre saat 10 dan sonra tuttuğumuz balık daha çok oluyor. Arkadaşlara da bunu bir türlü inandıramadım ben. Gerçekten sabah suyu diye bir şey var mı? Neden saat 10' dan,  saat 18' e kadar  daha çok balık yakalıyoruz?

Restoranlarda pişen balıklar evde yaptıklarımıza göre daha lezzetli oluyor. Bunun nedenlerinden birinin pişerken balıkların üzerine ısıtılmış, hafif yanma noktasına gelmiş zeytinyağı sürüldüğünü duydum. Aslı var mıdır? Bunu öğrenmek istiyorum.

Balık çiftliklerini kaldırdıktan sonra balık ve yem atıklarını denizin dibinden temizliyor musunuz, yoksa doğal akışına mı bırakıyorsunuz?

Balığı temizlerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Çiroz hangi balıklardan ve nasıl yapılır? Kültür balıklarından çiroz yapılabilir mi?

Deniz kestanesinin de yendiğini duydum. Bu doğru mu? Nasıl ve neresi yenmeli?

Dondurulmuş bir balığı en sağlıklı olarak ne şekilde çözdürebiliriz? Çözülmüş bir balık tekrar dondurulur mu, sağlıklı mıdır?

Bir buçuk yaşında bir kızım var, kızıma hangi balığı yedirmemi tavsiye edersiniz?

Bildiğiniz gibi kültür balığı ve deniz balığı diye iki kategori olmuş günümüzde. Merak ettiğim konu şu: Birbirleri açısından vitamin, protein ve mineral açısından bir fark var mı? Ya da besleyicilik açısından bir fark var mı? Merak ediyorum

Levrek, çupra gibi kültür balıkları nerede ve nasıl çoğaltılıp, üretiliyor?

Balık Hakkında

Hakkımızda

Raporlar

Sorun Cevaplayalım

İZMİR SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRCİLERİ VE ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ

 KARACAOĞLAN MAHALLESİ, 6166 SOKAK NO:30 KAT:2 DAİRE:202 IŞIKKENT –İZMİR

TEL.: 232- 472 25 20 / FAKS: 232- 472 25 19 / E-MAİL:  info@isub.org.tr